شفا مگ

اطلاعات دارویی شربت کوفکس

شربت کوفکس یک داروی خلط آور و ضد سرفه می باشد که ترکیبی از فنیل آمین، گایافنزین و سدوافدرین می باشد و باعث کاهش علائم سرفه در دوران سرماخودرگی می شود.

شربت کوفکس
  1. شربت کوفکس چیست
  2. موارد مصرف
  3. هشدارهای مصرف
  4. نحوه مصرف
  5. عوارض جانبی
  6. مصرف در دوران بارداری
  7. مصرف در شیردهی

شربت کوفکس چیست

شربت کوفکس (Coufex) یک داروی ترکیبی از داروهای پسودوافدرین، گایافنزین، کلرفیرآمین می باشد و جهت کاهش سرفه، خلط آور، ضد حساسیت و ضد احتقان بینی استفاده می شود.

کوفکس باعث عبور راحت خلط از ریه ها و کاهش موکوس ریوی می شود و همچنین سرفه های خشک را به سرفه های خلط آور تبدیل می کند.

کلروفنیرامین موجود در این ترکیب دارای اثر ضد هیستامین دارد و باعث کاهش علائم حساسیت و عطسه می گردد، همچنین گایافنزین نیز باعث کاهش چسبندگی خلط و تسهیل در خروج آن می شود.

سودو افدرین در این دارو یک مقلد سمپاتیک می باشد که باعث کاهش احتقان بینی، سینوس ها و کاهش گوش درد مربوط به سفر های هوای می شود.

گایافنزین در این دارو حدود 1 ساعت نیمه عمر آن میباشد، شروع اثربخشی آن 30 دقیقه بعد از مصرف و 6 تا 4 ساعت هم اثربخشی آن باقی می ماند و از راه ادرار دفع می شود.

سودوافدرین در این دارو حدود 3 ساعت در کودکان و حدود 9 تا 16 ساعت در بزرگسالان نیمه عمر آن می باشد و شروع اثربخشی ضد احتقان آن 30 دقیقه پس از مصرف است. این دارو مدت 3 تا 8 ساعت طول می کشد تا اثربخشی آن از بین برود و از طریق ادرار دفع می شود.

موارد مصرف شربت کوفکس

شربت کوفکس داروی کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می باشد و جهت کاهش چسبندگی خلط، سرفه، آبریزش بینی، عطسه، احتقان سینوس و عفونت های تنفسی تجویز می شود.

هشدارهای مصرف شربت کوفکس

  • اگر مبتلا به ضعف تنفسی شدید هستید نباید از این دارو استفاده کنید و حتما قبل از تجویز پزشک با او مشورت کنید تا بتواند بهترین دارو رابرای شما تجویز کند.
  • اگر هر گونه عمل جراحی یا درمان های اضطراری در پیش دارید حتما به پزشک خود درباره مصرف این دارو اطلاع دهید.
  • افراد مبتلا به دیابت یا مشکلات کبدی ، قبل ازتجویز این دارو با پزشک خود مشورت کنند تا مطمئن شوند که این دارو برای آنها بی خطر است.
  • اگر مبتلا به فشار خون بالا، حساسیت به کوفکس، مشکلات قلبی، بیماری عروق خونی هستید نباید از این دارو استفاده کنید.
  • در زمان مصرف کوفکس از مصرف داروهای حاوی کلرفنیرامین یا سودوافدرین خودداری کنید.
  • در صورتی که علائم شما در عرض 5 تا 7 روز بهبود نیافت و یا بدتر شد می بایست سریعا به پزشک مراجعه کند.

نحوه مصرف شربت کوفکس

این دارو به شکل شربت می باشد و می توانید آن قبل یا بعد از غذا میل کنید، مقدار دوز معمول برای کوفکس 4 بار در روز است.

مقدار مصرف شربت اکسپکتورانت کدئین به سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان بستگی دارد و نباید هرگز بیش از 6 دوز در روز مصرف کنید.

در طول درمان با این دارو حتما مایعات زیادی بنوشید تا به کمک این دارو مخاط چسبندگی خود را کاهش دهند و باعث پاکسازی سریع احتقان شود.

عوارض جانبی شربت کوفکس

کوفکس نیز مانند سایر داروها ممکن است عوارض جانبی در برخی از افراد داشته باشد و این عوارض ممکن است خفیف باشد و طی چند ساعت تا چند روز از بین برود. اگر عوارض شدید بود و یا از بین نرفت می بایست سریعا با پزشک تماس بگیرید.

یکی از عوارض های کوفکس واکنش های آلرژیک می باشد که معمولا نادر است، اما اگر علائم های آلرژیک مانند بثورات پوستی، خارش، تورم در گلو داشتید حتما به مراقبت های پزشکی مراجعه کنید.

عوارض جانبی شایع کوفکس شامل سرگیجه، خواب آلودگی، یبوست، دل درد و حالت تهوع و استفراغ است که اگر این عوارض طی چند روز از بین نرفت با پزشک خود تماس بگیرید.

این لیست کامل از عوارض جانبی احتمالی این دارو نمی باشد، اگر متوجه علائمی شدید حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

مصرف شربت کوفکس در دوران بارداری

شربت کوفس در گروه C بارداری می باشد و در دوران بارداری منع مصرف دارد، زیرا ممکن است به جنین متولد نشده آسیب جدی وارد کند. اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید قبل از تجویز با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف شربت کوفکس در شیردهی

کوفکس به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است به نوزاد در حال شیردهی آسیب برساند.قبل از تجویز این دارو با پزشک خود درباره شیردهی مشورت کنید.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.