شفا مگ

قرص آسمورال برای چیست

آسمورال قرص ۵ و ۱۰ میلی گرم یک داروی ضد آسم و کنترل علائم حساسیت های فصلی می باشد که برای درمان آتوپیک، رنیت آلرژیک فصلی و دیسمنوره اولیه مصرف می شود.

قرص آسمورال

قرص اسمورال (asmoral) به شکل قرص 5 و 10 میلی گرم از داروهای ضد آسم و کنترل کننده علائم حساسیت های فصلی می باشد که در موراد درمان آتوپیک، رنیت آلرژیک فصلی و دیسمنوره اولیه تجویز می شود.ی شود.

آسمورال داروی کنترل علائم آسم و حساسیت های فصلی می باشد که به شکل قرص آسمورال 10 میلی گرم در داروخانه ها موجود می باشد.این دارو با نام دیگر مونته لوکاست نیز در دسترس می باشد. همچنین آسمورال برای  علائم آسم در زمان فعالیت های ورزشی و حساسیت فصلی نیز تجویز می شود.

عوارض جانبی آسمورال که شایعتر است شامل درد ناحیه شکم، احساس تهوع، اسهال می باشد که ممکن است طی چند روز از بین برود. این دارو برای برخی بیماری ها منع مصرف دارد. دوز مصرف این دارو توسط پزشک می بایست تجویز شود. در ادامه با موارد مصرف، نحوه مصرف ، هشدارهای مصرف و عوارض آسمورال بیشتر آشنا می شوید.

آسمورال چیست

آسمورال یک داروی ضد آسم و رنیت آلرژیک فصلی می باشد و برای پیشگیری و درمان آسم، آسم ورزشی و آسم ناشی از آسپرین مورد استفاده قرار می گیرد. آسمورال یک آنتاگونسیت آنتخابی گیرنده لوکوترین می باشد.

آسمورال یک مهار کننده لکوترین است که در ریه تورم ایجاد می کند و باعث سفت شدن عضلات اطراف مجاری هوایی می شود که منجر به علائم آسم می شود.

آسمورال به خوبی از طریق دستگاه گوارشی جذب می شود و اوج غلظت پلاسمایی آن 2 تا 4 ساعت بعد مصرف قرص آن می باشد. این دارو از طریق مدفوع و صفرا دفع می شود. البته بیمارانی که مبتلا به اختلالات کبدی هستند باعث کاهش متابولیسم این دارو می شود و حذف آن طولانی تر می شود.

موارد مصرف آسمورال

همانطور که گفته شد آسمورال یک داروی ضد آسم و ضد حساسیت است و در موارد درمان آسم، درماتیت آتوپیک، رنیت آلرژیک های فصلی، پیشگیری و درمان آسم، حملات آسم ورزشی، آسم ناشی از آسپرین، رینیت آلرژیک مزمن، دیسمنوره اولیه مصرف می شود.

هشدار های مصرف آسمورال

قرص آسمورال به دلیل اینکه حاوی فنی آلانین است برای بیمارانی که مبتلا به فنیل کتونوری هستند منع مصرف دارد و نباید مصرف کنند.
در زمان مصرف این دارو حتما باید تحت نظر پزشک بمانید تا بهبود علائم شما را بررسی کند و همچنین نحوه مصرف و دوز آسمورال حتما باید توسط پزشک تعیین شود.
این دارو را میتوانید با یا بدون غذا مصرف کرد و بهترین زمان مصرف تک دوز این دارو عصرها می باشد.

مصرف دخانیات باعث حساسیت و آسیب زیاد برای سلولهای ریه به همراه دارد و می تواند بیماری تنفسی را تشدید کند و اثرات این دارو را کاهش دهد.از مصرف الکل، اسپرین و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی همزمان با این دارو اجتناب کنید.

ورزشکارانی که از آسمورال استفاده می کنند بهتر است 2 ساعت قبل از ورزش کردن از این دارو استفاده کنند.
مصرف برخی داروهای ضد درد و التهاب ممکن است باعث تشدید علائم آسم در برخی بیماران گردد.

در زمان مصرف آسمورال می بایست از مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند بروفن، دیکلوفناک، ایندومتاسین ، ناپروکسن خودداری کنید.

نحوه مصرف آسمورال

  • قرص 10 میلی گرم آسمورال را می توان با یک لیوان آب قبل از غذا یا پس ازغذا میل کرد.
  • این دارو معمولا به صورت تک دوز در طول روز تجویز می گردد
  • بهترین زمان مصرف آسمورال عصرها می باشد
  • در صورتی که برای کودکان از گرانول خوراکی آسمورال استفاده می کنید، محتویات ساشه را داخل دهان کودک ریخته و آن را قورت دهد.

مقدار مصرف آسمورال

مقدار مصرف آسمورال به شرایط بیماری ، سن بیمار، شرایط پزشکی و شرایط تحت درمان بستگی دارد که پزشک بر اساس این شرایط مقدار این دارو را تجویز می کند.

قرص ۱۰ میلی گرم برای بزرگسالان یک بار در روز ،۴ میلی گرم برای کودکان ۶ ماه تا ۵ سال و ۵ میلی گرم برای کودکان ۶ الی ۱۴ سال تجویز می گردد.

عوارض جانبی آسمورال

آسمورال ممکن است در برخی افراد ایجاد عوارض جانبی خفیف یا شدید کند که این عوارض ممکن است طی چند روز از بین برود، اما اگر این عوارض ادامه داشت و شدید بود می بایست با پزشک خود تماس بگیرید.

از عوارض شایع آسمورال درد در ناحیه شکم، احساس تهوع، اسهال می باشد.اگر این علائم طی چند روز برطرف نشد حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

آسمورال ممکن است در برخی از افراد ایجاد واکنش های آلرژیک مانند کهیر، مشکل تنفسی ، تورم صورت یا گلو ، سوزش چشم ، درد پوست، جوشهای پوستی کند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک خود مراجعه کنید.

برخی از افراد زمانی که از آسمورال استفاده می کنند دچار مشکلات روحی می شوند که این تغییرات در خلق و خو را فورا به پزشک خود اطلاع دهید.از عوارض شایع آسمورال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد معده، اسهال
  • علائم آنفولانزا
  • مشکل در شنیدن، درد گوش
  • سردرد، آبریزش بینی، درد سینوس، سرفه، گلودرد

البته این لیست کاملی از عوارض جانبی آسمورال نمی باشد و اگر علائمی را مشاهده کردید حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

مصرف آسمورال در بارداری

آسمورال در گروه B بارداری قرار دارد و در سه ماهه اول بارداری منع مصرف دارد، زیرا ممکن است به جنین متولد نشده آسیب برساند.اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید می بایست با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف آسمورال در شیردهی

آسمورال ممکن است به شیر مادر منتقل شود و تاثیر آسمورال در شیردهی و نوزادان شیرخوار چندان مشخص نیست بنابراین استفاده از آسمورال در شیردهی باید با احتیاط و تحت نظر پزشک معالج باشد.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.