علائم سردرد میگرنی چیست
علائم سردرد میگرنی در هر فردی متفاوت است و ممکن است پیش علائمی نیز داشته باشد که با توجه به این پیش علائم می توان از تشدید سردرد میگرنی جلوگیری کرد.
میگرن یک اختلال یا سردردی است که معمولا تکرار می شود و با تغییرات قطر رگهای خونی در صر و صورت ایجاد می شود. معمولا خانم ها بیشتر از آقایان به میگرن مبتلا می شوند.
زمانی دچار حملات میگرنی می شوید دچار عدم تحمل نور می شوید و ناخدآگاه به دنبال مکانی تاریک می گردید تا بتوانید در آن مکان استراحت کنید. حملات میگرنی ممکن است در برخی مواد باعث عدم تحمل صدا و یا بو را به همراه داشته باشد.حملات میگرنی در کودکان متفاوت است و اغلب با درد شکم و اختلال در خواب همراه است.
میگرن می تواند به علائم عصبی غیر از سردرد، شامل تغییرات بصری، اشکال در گفتار، ضعف یا کرخی در قسمتی از بدن، احساس مورمور و سوزش منجر شود.
به طور قطعی نمی توان گفت علت بیماری میگرن چیست اما دو احتمال قوی وجود دارد که می تواند به عنوان علت ایجاد میگرن در بیماران دانست.
اتساع عروق در مغز می تواند باعث حمله سردرد ضربان دار می شود و در افراد با سردرد میگرنی با علائم عصبی، انقباض عروق مغزی حین علائم عصبی رخ می دهد. همچنین ممکن است فعالیت اعصاب عروق مغزی باعث آزاد شدن رابط های نوروکینین، سروتونین و نیتریک اسید شود که این موارد باعث اتساع عروق داخل مغزی و سردرد می شود.
در ادامه با علائم سردرد میگرنی بیشتر آشنا شوید.
علائم سردرد میگرنی
سردرد میگرنی به طور معمول به صورت ضربه در یک طرف سر شروع می شود و به یواش یواش به دو طرف گسترش می یابد، البته ممکن است این اتفاق نیفتد و در همان یک طرف سر باقی می ماند.
یکی از علائم دیگر سردرد میگرنی درد در پشت چشم و پشت گردن می باشد که این علائم میگرنی به صورت سردردی گنگ شروع شده و طی چند دقیقه تا چند ساعت به درد شدید مبدل می شود و ممکن است چندین ساعت و یا چند روز طول بکشد.
برخی افراد ممکن است قبل از شروع حملات میگرنی و سردرد، علائم اولیه ای را تجربه کنند که این علائم چند دقیقه تا 24 ساعت قبل از شروع حملات میگرنی نمایان می شود. این علائم شامل:
- زیگزاک دیدن خطوط
- کم اشتهایی
- احساس سرما و لرز
- حالت تهوع و افزایش ادرار
- پف کردگی صورت
- خستگی و زودرنجی
حمله میگرنی به طور معمول صبح ها و اغلب آخر هفته شروع می شود و هر حمله از چند ساعت تا چند روز طول می کشد و تعداد حمله ها در هر ماه بین یک تا سه بار تکرار می شود.
برخی علائم در مرحله مغزی یا سفالیک رخ می دهد که در این مرحله مجراهای خونی مغز منبسط می شوند و علائم آن شامل:
- درد های ضربان دار در کنار سر
- تهوع
- حساسیت زیاد به صدا و نور
- کاهش اشتها و احتقان در بینی
مرحله سفالیک ممکن است 2 ساعت تا 3 روز به طول بیانجامد، بنابراین بهتر است، قبل از شروع میگرن می توانید با پرهیز های لازم شدت آن را کاهش دهید.
عوامل تشدید کننده سردرد میگرنی
عوامل های محیطی یا غیر محیطی می توانند باعث شروع و تشدید سردرد های میگرنی شوند که از شایع ترین آنها استرس و نگرانی و سر و صدای زیاد، بوی عطر و بوی سیگار می باشد.
در زنان با تغییرات هورمونی به ویژه در دوران قاعدگی و مصرف هورمون های زنان و یا قرص های ضد بارداری می تواند باعث تشدید سردرد میگرنی می شود.
همچنین برخی داروها ممکن است باعث تشدید سردرد های میگرنی شوند که شامل:
- داروهای قلبی و عروقی مانند نیتروگلیسیرین
- داروهای حاوی استروژن
- داروهای ضد فشار خون
عواملی چون مواد غذایی می توانند تشدید کننده میگرن باشند که برخی از آنها شامل:
- گلوتامات که در محصولات آماده شده به میزان زیاد وجود دارد.
- تیرآمین- این ماده در الکل، برخی پنیر ها، میوه و سبزیجات کال، مخمر ها، انواع آجیل ماهی شور، کنسرو ماهی، خامه ترش و گوشت های مانده یا چرب
- فنیل اتیل آمین- این ماده در کاکائو، شکلات، پنیر وجود دارد
- اکتوپامین - این ماده در مرکباتی مثل لیمو، پرتقال یافت می شود.
- کافئین- زیاد مصرف کردن یا کاهش کافئین در بدن نیز می تواند حملات میگرنی را تشدید کند و همچنین ترک ناگهانی چای و قهوه نیز می تواند زمینه ساز بروز میگرن شود.
- مواد غذایی چرب و سرخ شده
- نیتریت- این ماده در سوسیس و گوشت نمک سود یافت می شود.