شفا مگ

چگونه روده ای سالم داشته باشیم

در گذشته بقراط حکیم بر این معتقد بود که تمام بیماری ها از روده آغاز می ود.روده دارای باکتری های ریز متعددی است که غذاهای مصرفی را تجزیه می کنند.باکتری های خوب می توانند بدن را در برابر باکتری های بد محافظت کنند.این باکتری های خوب گاهی بر اثر مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک و مصرف زیاد صابون های آنتی باکتریایی و بعضی از مواد دیگر از بین می روند.اگر تعادل بین باکتری های خوب و بد از بین برود باعث بیماری خواهد شد.مواد غذایی ارگانیک، حاوی فیبر و تخمیر شده می توانند سلامت روده را تضمین کنند. در مقابل، مصرف غذاهای فراوری شده می تواند به باکتری های مفید اسیب وارد کند. در ادامه نکاتی را بیان می کنیم که به کمک آن می توانید سلامت روده های خود را تضمین کنید

چگونه روده ای سالم داشته باشیم

 

  1. مصرف مواد غذایی طبیعی
  2.  مصرف غلات سبوس دار
  3. مصرف غذاهای تخمیر شده
  4.  پرهیز از امولوسیون کننده های تجاری
  5. عدم مصرف بی رویه آنتی بیوتیک
  6. شستشوی دست با آب و صابون

مصرف مواد غذایی طبیعی

سبزیجاتی که در خاک طبیعی رشد می کنند باکتری های موجود در آن را به بدن منتقل خواهند کرد که به سلامت روده ها کمک می کند.۷۰ الی ۸۰ درصد از آنتی بیوتیک هایی که در ایالت متحده آمریکا به فروش می رسد برای پرواربندی حیوانات مزرعه استفاده می شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها این دوز را به انتشار پاتوژن مقاوم به آنتی بیوتیک مرتبط می داند و آن را مشکل بزرگی برای سلامت انسان می داند. به همین خاطر باید به خاطر داشته باشید که گوشت ارگانیک و طبیعی عاری از آنتی بیوتیک است. در صورت مشاهده چنین مواردی از خوردن آن اجتناب کنید.

 مصرف غلات سبوس دار

غذاهایی که فیبر بالایی دارند معمولا غنی از الیگوساکاریدها هستند که یک نوع کربوهیدرات پیچیده است و می تواند برای سلامت بدن مفید باشد. همین امر موجب می شود غلات سبوس داری همچون کینوا و گندم سیاه برای رشد میکروب های سالم در بدن مفید باشد. شما می توانید برای صبحانه خود از جوی دو سر، پاستای تهیه شده از ارد سبوس دار و برنج قهوه ای استفاده کنید. USDA پیشنهاد می کند به ازای هر ۱۰۰۰ کالری مصرفی، حدود ۱۴ گرم فیبر مصرف شود. رژیم غذایی خود را با نان تهیه شده از آرد سبوس دار( که حاوی سه گرم فیبر به ازای هر برش است) میان وعده حاوی فیبر بالا همچون سیب خام( ۳.۵ گرم فیبر) غنی سازید.

مصرف غذاهای تخمیر شده

مواد غذایی که حاوی موجودات ریز فعال هستند می توانند برای بدن مفید باشند. ماست یکی از همین مواد است که می تواند به ازای هر وعده مصرفی میلیون ها باکتری خوب زنده و فعال را وارد بدن کند. اگرچه هنوز برخی از متخصصان در این باره مطمئن نیستند اما بیشتر افراد بر این باورند که غذاهای تخمیری در برگیرنده موجودات ریز فعالی هستند و به سلامت روده ها کمک می کنند. موادی همچون کیم چی، کفیر، ترشی و کلم ترش می تواند مفید باشد.

 

پرهیز از امولوسیون کننده های تجاری

بیشتر مواد فراوری شده همچون بستنی، پودینگ ها، سس سالاد و سایر مواد حاوی پلی سوربات ۸۰ و کربوکسی متیل سلولز (CMC) هستند که در مواد طبیعی یافت نمی شوند. این مواد شیمیایی می توانند باکتری های خوب روده را از بین ببرند و باعث ایجاد التهاب شوند. چنین موادی یکی از مقصرهای اصلی ابتلا به سندرم متابولیک هستند. به همین خاطر باید مصرف چنین موادی را به حداقل برسانید.

عدم مصرف بی رویه آنتی بیوتیک

آمارها نشان می دهد که در عرض ۵۰ سال گذشته نرخ چاقی حدود ۲۰۰ درصد افزایش یافته است. در این میان دیابت ۷ برابر و آسم ۲۵۰ درصد بیشتر شده است. بیشتر متخصصان بر این باورند که مصرف بی رویه و بیش از حد آنتی بیویک ها می تواند باکتری های خوب را از بین ببرد و بروز چنین شرایطی را بیشتر کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گزارش کرده است که یک سوم از کل انتی بیوتیک های تجویز شده برای ویروس ها هستند که به این نوع داروها پاسخ نمی دهند. اگر خودتان یا فرزندتان به بیماری مبتلا شد بهتر است کمی منتظر بمانید. از پزشک بخواهید همه چیز را به درستی بررسی کند و در صورت لزوم از آنتی بیوتیک استفاده نماید. در برخی از موارد بیماری بعد از گذشت چند روز و بدون نیاز به انتی بیوتیک بهبود پیدا می کند. همه شرایطی که ما با آن مواجه می شویم به آنتی بیوتیک نیاز ندارد.

 

شستشوی دست با آب و صابون

زمانی که خوردن غذا را به اتمام می رسانید، دست خود را با محصولات حاوی تریکلوزان یا ضد عفونی کننده تمیز نکنید. این مواد ضد میکروبی که در برخی از خمیر دندان ها نیز یافت می شود با حساسیت به آلرژن های هوایی و آلرژن های غذایی مرتبط هستند.

 

 

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.