شفا مگ

اطلاعات دارویی قرص کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید به شکل قرص 5 و 10 میلی گرم داروی درمان اضطراب می باشد که موارد استفاده آن برای درمان تحریک عصب معده، میگرن عصبی و بی خوابی می باشد.

کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید (CHLORDIAZEPOXIDE) داروی درمان اضطراب است که از گروه دارویی بنزودیازپین ها می باشد و این دارو بر روی ماده شیمیایی مغز به نام گابا تاثیر می گذارد.

قرص کلردیازپوکساید با نام دیگر لیبریوم در اشکال دارویی قرص 5 میلی گرم و قرص 10 میلی گرم در داروخانه ها موجود می باشد و برای درمان اضطراب، ترک الکل و کاهش اضطراب قبل از جراحی استفاده می شود.

کلردیازپوکساید بعد از چند ساعت اثر می گذارد: این دارو پس از مصرف طی 1 الی 2 ساعت طول می کشد تا اثر کند و به مدت 12 تا 24 ساعت طول اثر بخشی خود را دارد.

تاثیر قرص کلردیازپوکساید بر قاعدگی می توان به بی نظمی های جزئی در دوره های قاعدگی در برخی افراد اشاره کرد که از عوارض شایع درمان با قرص کلوردیازپوکساید برای زنان می باشد.

قرص کلردیازپوکساید جهت درمان مواردی مانند تحریک عصب معده به همراه آنتی اسید استفاده می شود. همچنین از این دارو برای درمان بی خوابی به تشخیص پزشک تجویز می شود. در ادامه با نکات مهم مصرف کلردیازپوکساید، عوارض و موارد مصرف آن اشنا شوید.

  1. کلردیازپوکساید چیست
  2. نکات قبل از مصرف
  3. نحوه مصرف
  4. مقدار مصرف
  5. عوارض جانبی
  6. تداخل دارویی
  7. مصرف در بارداری
  8. مصرف در شیردهی

کلردیازپوکساید چیست

کلردیازپوکساید (CHLORDIAZEPOXIDE) دارویی از گروه بنزودیازپین ها که می تواند بر روی ماده شیمیایی مغز به نام گابا تاثیر بگذارد و در اختلالات اضطرابی مورد استفاده قرار گیرد.کلردیازپوکساید با نام لیبریوم نیز شناخته می شود و از آن برای درمان اضطراب، ترک الکل و همچنین برای کاهش اضطراب قبل از جراحی استفاده می شود.

کلرودیازپوکساید مانند دیگر داروهای زیر گروه بنزودیازپین ها برای درمان های کوتاه مدت استفاده می شود و مصرف زیاد آن اعتیاد آور می باشد.

بنزودیازپین ها به عنوان آگونیست های گیرنده گابا در قسمت های مختلفی از سیستم عصبی مرکزی اثر کرده و باعث افزایش عمل گابا میشوند که این باعث اثرات آرام بخشی ، خواب آوری و ضد اضطراب و شل کنندگی عضلات میشود.

فرم های خوراکی حدود 1 تا 2 ساعت طول میکشد تا اثر کنند.این دارو در فرم خوراکی به مدت 12 تا 24 ساعت طول اثر بخشی دارند.کلردیازپوکساید در کبد متابولیزه میشود و بعضی از متابولیت های آن شامل دمکس7ام ، دس متیل دیازپام و اگزازپام هستند.

نیمه عمر کلردیازپوکساید در افراد سالم از نظر فعالیت کبدی و کلیوی 6 تا 25 ساعت و در مرحله انتهایی بیماری کلیوی 5 تا 30 ساعت است و این دارو از طریق ادرار دفع میشود.

نکات قبل از مصرف کلردیازپوکساید

اگر از داروهای خاصی استفاده می کنید و ممکن است با کلردیازپوکساید تداخل داشته باشد نباید از این دارو استفاده کنید.

اگر به اختلال آنزیمی ژنتیکی که باعث علائم پوستی یا سیستم عصبی میشود و یا استفاده از رقیق کننده های خون مانند وارفارین و یا مصرف مواد مخدر ، حتما باید به پزشک خود اعلام کنید.

در بعضی موارد مصرف کلردیازپوکساید باعث حساسیت میشود که اگر حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید.اثر آرام بخش کلردیازپوکساید در افراد بزرگسال و مسن طولانی تر میباشد. این دارو در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.

نحوه مصرف کلردیازپوکساید

کلرودیازپوکساید را می بایست بر اساس تجویز پزشک مصرف کنید و سعی نکنید مقادیر بیشتر یا مدت زمان بیشتر از تجویز استفاده نکنید.

پزشک معالج ممکن است در بعضی از مواقع بر اساس شرایط بیماری دوز های شما را تغییر دهد تا اطمینان حاصل کند که بهترین نتیجه را میگیرد. هرگز این دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید زیرا ممکن است علائم ناخوشایندی برای شما پیش بیاید. استفاده بیش از حد از داروهای عادت آور میتواند باعث اعتیاد و یا مرگ شود.

مقدار مصرف کلردیازپوکساید

برای مصرف کلردیازپوکساید می بایست طبق تجویز پزشک مصرف کنید، زیرا بهترین دوز و مقدار مصرف را پزشک معالج می تواند تجویز کند.فرم های مصرف کلردیازپوکساید زیر فرم های عمومی می باشد.

کلردیازپوکساید برای اضطراب در بزرگسالان: خفیف تا متوسط : 5 تا 10 میلی گرم خوراکی هر 6 تا 8 ساعت و در موارد اضطراب شدید : 20 تا 25 میلی گرم خوراکی هر 6 تا 8 ساعت و در سالمندان : 5 میلی گرم خوراکی 2 تا 4 بار در روز

اضطراب قبل از جراحی: مصرف کلرودیازپوکساید برای اضطراب قبل از جراحی مقدار 5 تا 10 میلی گرم خوراکی هر 6 تا 8 ساعت از چند روز پیش از عمل و یا 50 تا 100 میلی گرم عضلانی 1 ساعت قبل از عمل

تسکین علایم محرومیت از الکلیسم حاد: ترجیح در استفاده از فرم تزریقی برای شروع است ولی اگر از فرم خوراکی در ابتدا استفاده شود 50 تا 100 میلی گرم در ابتدا و سپس تکرار دوز تا هنگامی که برانگیختگی فرد کنترل شود. حداکثر دوز 300 میلی گرم در روز است.

اضطراب کودکان بالای 6 سال : 5 میلی گرم 2 تا 4 بار در روز که ممکن است در صورت نیاز به 10 میلی گرم 2 تا 4 بار در روز افزایش یابد

عوارض جانبی کلردیازپوکساید

مصرف داروی کلردیازپوکساید ممکن است در بعضی افراد علائم و عوارضی نمایان شود. این عوارض میتواند خفیف یا جدی باشند. بعضی از این عوارض در مدت کوتاهی از بین میرود ولی در صورت تشدید یا از بین نرفتن عوارض سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.

این دارو میتواند باعث واکنش های آلرژیک در بعضی افراد شود در صورت مشاهده کهیر ، مشکل در تنفس ، تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو سریعا با پزشک تماس بگیرید.

عوارض شایع

بعضی از عوارض ها در کلردیازپوکساید هستند که شایع تر می باشند که می توان به خواب آلودگی، گیجی، عدم تعادل اشاره کرد. خواب آلودگی ، تغییرات در رفتار، گیجی،عصبانیت ، افکار خودکشی یا صدمه زدن به خودتان ، تب و لرز و درد گلو ، افتادگی پلک ، ضعف عضلانی ، درد معده ، ادرار تیره ، زردی پوست یا چشم از عوارض های این دارو میباشند.

تداخل دارویی کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید ممکن است با بعضی از داروها در تعامل باشد و مصرف همزمان این داروها باعث عوارض جدی خواهد شد، بخصوص مصرف این دارو با دارو های خواب آور دیگر میتواند باعث عوارض جانبی خطرناکی شود.

قبل از مصرف قرص خواب ، داروی ضد درد ، داروهای ضد سرفه ، داروی آرامش بخش ماهیچه یا داروی اضطراب ، افسردگی یا تشنج با این دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید. داروهای زیر بخشی از داروهایی میباشد که با کلردیازپوکساید تداخل دارند.

آمی تریپتیلین , ایمی پرامین , پاروکستین , پیموزاید , ترانیل سیپرومین , تریمی پرامین , تیوریدازین , دسیپرامین , دوکسپین , سرترالین , فلوکستین , فنوباربیتال , نالوکسان , نورتریپتیلین , وارفارین , کلماستین , تاپنتادول , پروکائین , کلومیپرامین , اس سیتالوپرام , مورفین , فنلزین , پروتریپتیلین , ایزوکربوکسازید , مپریدین , کدئین , پروپوکسیفن

مصرف کلردیازپوکساید در بارداری

داروی کلردیازپوکساید در گروه D بارداری قرار دارد. این دارو بر روی کودک متولد نشده اثر میگذارد و نتایج خطرناکی را برای جنین دارد .این دارو را نباید در دوران بارداری مصرف کنید.

کلردیازپوکساید در شیردهی

کلردیازپوکساید به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است به کودک شیرخوار آسیب برساند، به همین خاطر قبل از تجویز این دارو با پزشک خود درباره شیردهی مشورت کنید. شاید لازم باشد تا پایان درمان شیردهی را قطع کنید.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.