شفا مگ

برنامه مراقبت از پوست چرب

پوست چرب به دلیل ترشح زیاد سبوم است. سبوم در نهایت موجب بسته شدن و بزرگ شدن منافذ پوست می‌شود.افرادی که دارای پوست چرب دارند میتوانند با درمان های خانگی و همچنین ماسک های گیاهی سطح چربی پوست را کم کنند. در این مقاله به درمان و ماسک های گیاهی که به می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید می پردازیم. لازم به ذکر است که قبل از استفاده از روش های این مطلب با پزشک خود مشورت کنید.

برنامه مراقبت از پوست چرب

 

  1. انواع ماسک برای پوست چرب
  2. درمان خانگی پوست چرب
  3. توصیه هایی برای افراد با پوست چرب

انواع ماسک برای پوست چرب

ماسک سیب و عسل:یک عدد سیب رنده شده با عسل مخلوط کنید و سپس روی پوست صورتتان بمالید و پس از 15 دقیقه با آب سرد بشویید.

ماسک لیمو : براى تهیه ماسك لیموترش آب دو عدد لیمو را بگیرید و با یک قاشق عسل گرم، مخلوط كنید و روى پوست بمالید و پس از 30 دقیقه آن را با پنبه آغشته به گلاب پاك كنید.

ماسک سیب: سیب را پوست کنده، پودر کنید. شیر خشک را با دقت به آن اضافه کرده و خوب به هم بزنید. روغن بادام و گلاب را اضافه کنید و خوب به هم بزنید. ماسک را به مدت 30 دقیقه روی صورت قرار دهید و سپس با آب ملایم بشویید. این ماسک برای پوست چرب و خشک مناسب است.

ماسک سفیده تخم مرغ:یك عدد سفیده تخم مرغ را خوب بزنید؛ پس از كف كردن به آن نصف لیوان لیموترش اضافه كنید وبه هم بزنید و روى تمام پوست بمالید. پس از 30 دقیقه با آب ولرم بشویید.

ماسک خاک رس :دو تا سه بار در هفته از ماسک صورت خاک رس استفاده کنید. برای تهیه ماسک خاک رس، پودر خاک رس سبز را با آب یا عسل مخلوط کنید و روی پوست صورتتان بمالید. 15 دقیقه صبر کنید و سپس با آب بشویید.

ماسک خیار:خیار ماده ای تمیزكننده، نرم كننده و جمع كننده ملایم پوست است. خیار را رنده كنید و با كمی شیر روی پوست بمالید. این ماسك برای تازگی و طراوت بخشیدن به پوست صورت مؤثر است. مالیدن یك تكه خیار روی پوست، برای پوست های چرب بسیار مفید است.

درمان خانگی پوست چرب

دو بار در هفته پوست صورت خود را بخور دهید. این کار مقدار تولید چربی پوست را تنظیم می کند. بعد از بخار دادن، کمی آب سرد به صورتتان بپاشید.دو تا سه بار در روز صورت خود را با آب و صابون ملایم بشویید. اگر پوست خود را زیاد بشویید یا از صابون های قوی استفاده کنید، پوست صورتتان حساس می شود و حتی چربی بیشتری تولید می کند.

مقادیر زیادی آب بنوشید تا پوست را شاداب و پرآب نگه دارد و مواد سمّی را از بدن دور کند.

با آب سرد صورت خود را بشویید تا منافذ پوستتان بسته گردد. از غذاهای سرخ شده و شكلات كمتر استفاده كنید.

یکی از درمان های خانگی برای کنترل پوست چرب، شیر است. می توانید شیر را به تنهایی یا مخلوط با آب لیموترش به صورتتان بمالید. شیر، پوستتان را نرم و مرطوب می کند، بدون اینکه چربی آن را افزایش دهد.

توصیه هایی برای افراد با پوست چرب

از مواد آرایشی و کرم های فاقد چربی (کرم مرطوب کننده نه چرب) استفاده کنید.

پوست چرب نیاز به مرطوب کننده دارد، بنابراین هر روز از مرطوب كننده استفاده كنید.

هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، مراقب باشید. اگرچه به نظر می رسد نور آفتاب پوست را خشک می کند، ولی گرمای زیاد، تولید چربی پوست را افزایش می دهد.

تحت نظر پزشک از مکمل ویتامین ب- کمپلکس، ویتامین A، ویتامین C، روی و ویتامین E استفاده کنید. همچنین می توانید از مولتی ویتامین استفاده کنید.

ورزش کردن با ایجاد تعریق، باعث پاکسازی منافذ پوستی شما می شود. ورزش منظم روزانه، مقدار ترشح چربی صورت را کاهش می دهد.

حتی کمبود ناچیز ویتامین B2 می تواند باعث ایجاد پوست چرب گردد. مخمر (مثل ماءالشعیر)، جوانه گندم و گوشت ها دارای ویتامین B5 و B2 هستند. سایر منابع خوب ویتامین B2 عبارتند از نان و غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل، شیر، ماست و تخم مرغ.

غذاهای چرب، سرخ شده و پرادویه را مصرف نکنید. از مصرف چربی گوشت و روغن نباتی جامد خودداری کنید. هنگام پخت غذاها از روغن خیلی کمی استفاده کنید.

پوست های چرب و همچنین برخی از میکروب های روی پوست ، می توانند زمینه ایجاد جوش را تشدید کنند،از لوازم آرایشی غیر چرب استفاده كنید.

نوشابه های گازدار، شیرینی جات، شکلات و تنقلات را مصرف نکنید.

افرادى كه پوست چرب دارند باید مصرف چربى و قند را به حداقل برسانند و غذاهایى مثل خرما، پسته، فندق، گردو، شكلات و موز را بسیار كم مصرف كنند. این افراد براى كنترل چربى پوست خود و برخوردارى از یك پوست شاداب و خوب باید خواب كافى، اعصاب راحت و تغذیه مناسب داشته باشند و هرچه مى توانند سبزى و میوه مصرف كنند.

این افراد باید از خوردن قند و شکر اجتناب کنند. از خوردن شیرینی های خامه ای و از خوردن ادویه های گرم به ویژه  دارچین پرهیز کنند.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.