شفا مگ

ماءالشعیر باعث چاقی و اضافه وزن می شود

ماءالشعیر نوشیدنی است که این روز ها مورد استقبال قرار گرفته است.ماشعیر از عصاره مالت تهیه می شود.اما سوال اینجاست که ماءالشعیر باعث چاقی و اضافه وزن می شود یا خیر؟ برای اطلاع از این سوال این مطلب را بخوانید.

ماءالشعیر
  1. ماءالشعیر چیست
  2. تهیه ماءالشعیر در طب سنتی
  3. چه مقدار ماءالشعیر مصرف کنیم؟

ماءالشعیر چیست

ماءالشعیر از عصاره مالت یا جوانه جو به همراه رازک، مخمرها و آب گازدار که همان اسید فسفریک و دی اکسید کربن است تهیه می شود.مالت حد واسط دانه جو است، بنابراین جزو ترکیبات کربوهیدرات محسوب می شود که در فرآیند تهیه ماءالشعیر تحت تخمیر قرار می گیرد.

طی فرایند تخمیر مقداری از این کربوهیدرات ها به کربوهیدرات های حد واسط شکسته می شوند که هضم و جذب آنها بسیار راحت است.این مواد نیز همچون کربوهیدرات ها در بدن سوخته و انرژی تولید می کنند، بنابراین کالری قابل توجهی دارند.

در ماءالشعیر علاوه بر ترکیباتی چون قند مالتوز و مخمرها، ویتامین های B1،B2 ،B5 نیز وجود دارند که برای متابولیسم کربوهیدرات ها، روزانه به آنها نیاز داریم.بنابراین ماءالشعیر بخشی از ویتامین های مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.

بعلاوه این نوشیدنی حاوی ۱۶ اسید آمینه ضروری مورد نیاز بدن است و در هر لیتر از آن، تقریبا ۲۰ میلی گرم ویتامین C وجود دارد.

تهیه ماءالشعیر در طب سنتی

در این روش جوی پوست کنده را در آب ریخته و با شعله ملایم می جوشانند سپس آنر ا از روی حرارت برداشته و بعد از ته نشین شدن، آب سرخ رقیق بالای آن ماءالشعیر نامیده می شود.

از ماءالشعیری که به این روش تهیه می شود برای دفع سموم بدن، کاهش فشار خون، کاهش حرارت درونی، حرارت کبد، عطش مفرط و همچنین درمان زخم روده، درمان سل و سرفه های خشک استفاده می کنند.

چه مقدار ماءالشعیر مصرف کنیم؟

به علت کمبود دریافت سبوس و ویتامین های موجود در سبوس غلات مصرف این نوشیدنی میتواند بخشی از نیاز به این ویتامین ها را تامین کند، به طور کلی مصرف متناسب و متعادل ماءالشعیر به جای نوشابه های گازدار دیگر توصیه می شود.

اما با توجه به اینکه این نوشیدنی کالری قابل ملاحظه ای دارد عادت به مصرف آن میتواند منجر به اضافه وزن شود و مصرف آن برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند و یا کسانی که می خواهند وزن شان را کنترل کنند، باید محدود شود.

بعلاوه استفاده از ماءالشعیرها به دلیل دارا بودن مواد قندی زیاد، برای دیابتی ها توصیه نمی شود.از طرف دیگر، با اینکه بخشی از گاز موجود در این نوشیدنی مربوط به فرآیند تخمیر است، اما بخش عمده گاز توسط کارخانه ها به صورت صنعتی اضافه می شود که عمده ترین آن گاز CO2 است.

اگر اسید فسفریک به کار رفته در این نوشیدنی زیاد باشد، میتواند موجب پوکی استخوان شود. بنابراین در افرادی که بیش از اندازه از این نوشیدنی استفاده می کنند، احتمال برداشت کلسیم از بدنشان بیشتر است و چنانچه به کمبود ویتامین D یا کمبود کلسیم نیز دچار باشند، مصرف ماءالشعیر احتمال بروز مشکلات استخوانی را در آنان بسیار افزایش می دهد.

سلب مسئولیت مطالب و مقالات مجله شفا جنبه اطلاع رسانی و آموزش دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.